Aktuelle und abgeschlossene Dissertationsprojekte

Im Folgenden finden Sie eine Übersicht der laufenden und abgeschlossenen Dissertationsprojekte von Mitarbeitern, Promovenden und Assozierten der Würzburger Sinologie.

Aktuelle Dissertationsprojekte

• Oliver Albrecht: Internationalisierungsprozesse chinesischer Unternehmen.
  • Jan Brzoska: Risikominimierungstrategie für den chinesischen Automobilmarkt.
  • Maximilian Dullo: Qualitätsmanagement in der VR China.
  • Antonia Enßner: Labour relations in foreign invested enterprises on China’s Eastern Coast – The case of the electronics industry.
  • Franziska Fröhlich: Discourses of the Environment: 'Green' Consumption and Lifestyles in China.
  • Andrea Funk: Crowdfunding as a game changer of informal finance in China.
  • Susan Grune: Lobbying and Standards in the Energe Efficient Building Industry.
  • Birgit Herrmann: Late Marriage and Voluntary Childlessness in Contemporary Urban China.
  • Sam Pittman: The People of Xue Xuan (1389-1464): An Examination of Xue Xuan’s Social Networks Through his Writings and Other Historical Sources.
  • Florian Thünken: Urbanization Strategies in CHongqing: A View from Below on New Style Urbanization.
  • Sabrina Weithmann: EV Standardization in China.
  • Eva Wieland: Diskriminierung chinesischer Hochschulabsolventinnen am Arbeitsmarkt.

Abgeschlossene Dissertationsprojekte

• Isabel Dettmer: HRM, Qualifizierung und Rekrutierung in China – Das Mismatch-Problem dargestellt am Beispiel der Hotellerie. (2016)
  • Baris Selcuk: Individualization and the Chinese Middle Class Family. A Qualitative Study of 24 Beijing Families. (2015)
  • Katja Yang: Social Change and Prospects of Socio-Political Activism in Contemporary Urban China. (2017)

Siehe auch Themen bisheriger Qualifizierungsarbeiten.